Kiira Korpi neljäs Japanin gp-kilpailussa

Korpi täpärästi palkintosijojen ulkopuolelle Japanissa

Kiira Korpi sijoittui neljänneksi kauden ensimmäisessaä gp-kilpailussa Japanin Nagoyassa. Kilpailun voitti hallitseva Euroopan mestari Italian Carolina Kostner pistein 164,61. Toiseksi sijoittui vapaaohjelman ykkönen Yhdysvaltojen Rachael Flatt 161,04 ennen Japanin 15-vuotiasta Kanako Murakamia 150,16.

Korpi sijoittui lyhytohjelmassa viidenneksi ja vapaaohjelmassa neljänneksi keräten kokonaispisteet 148,44. Vapaaohjelmakilpailua kokonaisuudessaan sävytti rikkonaisuus, kuten myös Korven ohjelmaa. Suomalaisen tyylikäs Evita-ohjelma sisälsi hyppyosioissa paljon helpotuksia eli puutteita kierroksissa. Sen sijaan Korpi sai kilpailun kolmanneksi parhaat pisteet esittämisen osa-alueista. Vain Kostner ja kahdeksanneksi sijoittunut tämän vuoden maailmanmestari Mao Asada menivät edelle. Korpi arvioitiin kuitenkin ohjelman esitys- ja tulkintapisteissä paremmaksi kuin Asada,  joka kompuroi molempien ohjelmiensa hyppyosioissaan yllättävän paljon.

Tamperelainen ei osanut suoraan analysoida miksi vapaaohjelman hypyt eivät tänään olleet sitä mitä harjoitukset ovat antaneet odottaa. Korpi ja hänen kanadalainen koreografinsa David Wilson työstivät vielä viimemetreille saakka uutta vapaaohjelmaa. Koreografia oli saanut entisestään lisää syvyyttä verrattuna esimerkiksi parin viikon takaiseen Finlandia Trophyyn.

–       Tämän päivän ohjelmasta ei jäänyt paljon jälkipolville kerrotavaa. Tiukka alkukauden kilpailuaikataulu on osaltaan saattanut vaikuttaa pieneen väsymykseen. Vapaaohjelmani on lisäksi niin vaativa kaikilta osin, että sen työstäminen on vienyt valtavasti energiaa, Korpi pohti.

Korven yhtenä kauden tavoitteena on päästä joulukuussa luisteltavaan gp-finaaliin, jonne valitaan kuusi gp-sarjan parasta luistelijaa. Pariisin gp:ssä Korven on onnistuttava, mikäli mielii päästä finaaliin jonne kukaan suomalainen ei ole vielä koskaan aikaisemmin yltänyt.

–       Lähden Pariisiin hyvin luottavaisena ja aivan yhtä motivoituneena kuin muihinkin kilpailuihin. Onneksi sinne on vielä hyvin aikaa, joten ehkä olen siellä hiukan freesimpänä kuin Japanissa.  Korpi tuumasi.

Tulokset:

*****************************

Korpi viidentenä Japanissa

Kiira Korpi sijoittui lyhytohjelman viidenneksi Japanin Nagoyassa luisteltavassa NHK Trophyssa eli kauden ensimmäisessä gp-osakilpailussa. Korpi kasasi ohjelmastaan 52,60 pistettä. Kilpailua johtaa ailahtelevaisen viime kauden luistellut Italian Carolina Kostner pistein 57,27, ennen junioreiden maailmanmestaria Japanin Kanako Murakamia 56,10. Piste-erot ovat kärjen osalta hyvin pieniä ja suomalaisella onkin hyvät mahdollisuudet kohentaa sijoitustaan vapaaohjelmassa.

Korpi ei pystynyt aivan yhtä loistokkaaseen lyhytohjelmaan kuin kaksi viikkoa sitten Finlandia Trophyssa. Japanissa kolmois-kolmoisyhdistelmä ei onnistunut, sillä molempien hyppyjen osalta kierroksia jäi puuttumaan. Teknisiä pisteitä verotti myös kolmoisritin arvioiminen hiukan vajaaksi.

– Yritin ehkä liikaa puhdasta ohjelmaa. Ratkaisevalla hetkellä ennen hyppyjä rentous puuttui ja minulla oli hiukan liikaa yliyrittämistä. Nautin silti tänään luistelemisesta, Korpi kertoi.

– Minulle jäi paljon tänään hampaankoloon ja huomenna aion näyttää, että osaan kyllä tarvittavat temput.

Esittämisen osa-alueista tamperelainen sai kilpailun kolmanneksi parhaat pisteet. Korvella on Japanissa suuri määrä kannattajia, joiden keskuudessa suomalaisen uudistunut tyyli sekä ohjelmat ovat saaneet ansaittua huomiota.

Viime kevään maailmanmestari Japanin Mao Asada romahti kisassa vasta kahdeksannelle sijalle vaatimattomin pistein 47,95. Asada epäonnistui lähes kaikissa hyppyosioissaan. Epävarmuus on näkynyt myös harjoituksissa, joissa japanilaisen ailahtelevaisuus on ollut huomattavaa.