Nuorten talviolympialaiset, Lillehammer / tulokset

Järvenpää ja Lankila kilpailevat Nuorten talviolympialaisissa Lillehammerissa

Lauri Lankila osallistui sekajoukkuekilpailuun Team Focus-joukkueessa. Joukkueessa luistelivat Lankilan lisäksi Japanin Yuna Shiraiwa, Kiinan pariluistelupari Ying Zhao & Zhong Xie ja Ukrainan jäätanssipari Maria Golubtsova & Kirill Belobrov. Miesten kilpailussa Lankila sijoittui kahdeksanneksi pistein 61,57. Team Focus sijoittui joukkuekilpailussa viidenneksi.

_________________________________________________________________

Lauri Lankila sijoittui Nuorten talviolympialaisten kokonaiskilpailussa sijalle 15. Pisteitä karttui yhteensä 92,08. Kilpailun voitti Japanin Sota Yamamoto 215,52 pisteellä.

Anni Järvenpään vapaaohjelmaan osui valitettavia virheitä, jotka pudottivat Järvenpään kokonaistuloksissa sijalle 13. Pistepottiin kertyi yhteensä 120,91 pistettä. Kilpailun voitti Venäjän Polina Tsurskaya 186,04 pisteellä.

Anni Järvenpää luisteli yhdeksänneksi 48,27 pisteellä lyhytohjelmakilpailussa. Järvenpään ohjelman kohokohtana nähtiin laadukkaat nelostasolla pyörineet piruetit. Ohjelman hyppyihin osui valitettavasti pieniä virheitä, jotka rokottivat pistesaalista. Kilpailua johtaa Japanin Yuna Shiraiwa 60,87 pisteellä.

Lauri Lankila sijoittui lyhytohjelmakilpailussa sijalle 15. Ohjelmastaan Lankila sai 30,65 pistettä. Kilpailua johtaa Japanin Sota Yamamoto 73,07 pisteellä.

Norjan Lillehammerissa järjestetään 12.-21.2.2016 kaikkien aikojen toiset Nuorten talviolympialaiset. Kilpailuun osallistuu noin 1100 nuorta ympäri maailmaa. Suomen joukkueeseen kuuluu 42 urheilijaa, jotka kilpailevat kymmenessä eri lajissa. Taitoluistelussa Suomea edustavat Tapparan Taitoluistelijoiden Anni Järvenpää ja Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila. Valmentajaksi mukaan lähtee Maaret Siromaa.

Tammikuussa 16 vuotta täyttänyt Järvenpää kruunattiin joulukuussa elämänsä ensimmäisissä seniorisarjan SM-kilpailuissa naisten mestariksi. Loppukeväästä 15 vuotta täyttävä Lankila sijoittui junioripoikien SM-kilpailussa toiseksi.

ISU:n kutsumana miesten ja parien kontrollerina kilpailussa toimii suomalainen Hely Abbondati. Suomen ykkösjäätanssiparia Cecilia Törniä ja Jussiville Partasta valmentava italialainen Maurizio Margaglio toimii kilpailussa ISU:n kutsumana jäätanssin spesialistina.