NRW Trophy 25.-29.11., Dortmund / tuloksia

NRW Trophy 25.-29.11. Dortmund, Saksa

Miesten vapaaohjelma:

Lahden Roman Galay teki suomalaista taitoluisteluhistoriaa luistelemalla kansainvälisessä kilpailussa ensimmäisenä suomalaismiehenä yli 190 pistettä – 191,67. Galayn sijoitus Dortmundissa käydyssä kovatasoisessa NRW Trophyssa oli viides. Vasta 17-vuotias Galay kohenteli entistä ennätystään parillakymmenellä pisteellä. Takavuosina Ari-Pekka Nurmenkari on luistellut 190 pistettä SM-kilpailuissa.

Ensimmäistä kauttaan seniorisarjassa luisteleva, Galay, onnistui molemmissa ohjelmissaan.  Jo lyhytohjelmassa hän väläytteli osaamistaan kovassa seurassa sijoittuen osiossa neljänneksi. Kolmoisakselit kulkivat molemmissa ohjelmissa, vapaaohjelmassa hän yhdisti sen jopa kolmoistulppiin. Siinä missä hypyt kulkivat lähestulkoon suunnitellusti, myös piruetteihin ja askelsarjoihin oli tullut lisää kaivattua varmuutta ja vaikeustasoja.

Kovatasoisen kilpailun voitti Belgian Jorik Hendrickx 244,69 ennen hallitsevaa MM-pronssimitalistia Dennis Teniä. Venäjän kokenut Sergei Voronov oli kolmas. Toinen suomalaisluistelija, Valtter Virtanen, oli kilpailussa seitsemäs pistein 175,62. Virtanen sijoittui lyhytohjelmassa seitsemänneksi ja vapaaohjelmassa kahdeksanneksi. Viittä vaille valmis lääkäri ei venynyt teknisesti aivan parhaaseensa.

Galay oli tyytyväinen suorituksensa jälkeen.

– Tuntuu hyvältä. Lähdin parantelemaan omaa ennätystäni, mutta en olisi arvannut että paranee kertaheitolla noin paljon.

Ensimmäisiä aikuisten kilpailujaan luisteleva Galay nautti myös paikasta vapaaohjelman kuumassa ryhmässä.
– Oli tosi siistiä olla maailman huippujen kanssa samassa verryttelyryhmässä. Ajattelin, että nyt on luisteltava hyvin kun kerran ollaan kuumassa ryhmässä. En halunnut epäonnistua.

Galayn kehitys kuluneella kaudella on ollut merkittävää. Dortmundin lyhytohjelmakilpailussa lahtelainen ylitti MM-kilpailuun vaadittavan teknisten pisteiden vähimmäisrajan (34 pistettä). Vapaaohjelman tekniset pisteet (64) jäivät vielä ylittämättä, mutta suomalaisluistelija vannoi ne vielä saavuttavansa.

– Kyllä vapaaohjelmaan jäi vielä puristettavaa kuten toinen kolmoisaksel ja kolmoislutz, joka jäi nyt kaksinkertaiseksi.

Miesten lyhytohjelmat:

Roman Galay ja Valtter Virtanen jatkavat hyvistä asemista sunnuntain vapaaohjelmiin. Roman on kilpailussa hienosti neljäntenä luisteltuaan yhden uransa parhaista ohjelmistaan. Lahtelainen kokosi hyvän pistepotin 66,73. Roman hyppäsi laadukkaasti kolmoisakselin, kolmoislutz-kolmoistulppi-yhdistelmän sekä kolmoisflipin. Myös piruetit sekä askeleet olivat vaikeustasoja kolme-neljä – lukuunottamatta lentävää istumapiruettia. Ilahduttavaa on myös, että Roman sai MM-kilpailuun vaadittavan teknisten pisteiden rajan, 34, rikki. Suomalaisen tekniset pisteet olivat 36,97.
Valtter on kilpailussa seitsemäntenä luistetuaan hänkin mukavan lyhytohjelman onnistuneella kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä ja kolmoisritillä. Kolmoisaksel yritys päätyi kuitenkin jään pintaan. Sen sijaan kaikki piruetit olivat tuttua Vade-luokkaa; tasoa neljä.

Kilpailua johtaa Venäjän Sergei Voronov onnistuneella ohjelmalla pistein 84,53.

Noviisien ja junioreiden kokonaiskilpailun tuloksia:

Juniorityttöjen kokonaiskilpailussa Lilli Saksela sijoittui 103,74 pisteellä 16., Alexandra Sandström 101,46 pisteellä 17., Doris Louhikoski 93,78 pisteellä 27., ja Jenny Leppänen 82.11 pisteellä 38. Kilpailun voitti Saksan Annika Hocke 142,93 pisteellä.

Advanced Novice-sarjan kilpailussa Linnea Ceder sijoittui 82,56 pisteellä 12. Sara Tuominen sijoittui vapaaohjelmakilpailussa 44.30 pisteellä 25. ja oli kokonaistuloksissa 73,88 pisteellä 23. Kilpailun voitti Venäjän Anastasiia Gubanova 139,96 pisteellä.

Noviisien ja junioreiden lyhytohjelmakilpailun tuloksia:

Juniorityttöjen lyhytohjelmakilpailussa Lilli Saksela sijoittui 35,86 pisteellä 18., Alexandra Sandström 34,92 pisteellä 22., Doris Louhikoski 34,76 pisteellä 23. ja Jenny Leppänen 29,70 pisteellä 32. Kilpailua johtaa Saksan Annika Hocke 51,31 pisteellä.

Advanced Novice-sarjan lyhytohjelmakilpailussa Sara Tuominen sijoittui 29,58 pisteellä 13 ja Linnea Ceder oli 27,58 pisteellä 20.