Yl + jt. 1. SM-valintakilpailu Tampereella 17.-18.10.2015 / tuloksia

Yksinluistelun ja jäätanssin 1. valintakilpailu

Tampereella käytyjen ensimmäisten valintakilpailujen SM-seniorinaisten vapaaohjelmakilpailun voitti lyhytohjelmien jälkeen kakkossijalla ollut Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors 99.54 pisteellä. Viveca vei myös koko kilpailun voiton yhteispistein 150.78. Lyhytohjelmakilpailun voittanut Tapparan Anni Järvenpää jäi vapaaohjelmassa sijalle neljä pistein 89.95, mutta sijoittui kuitenkin kokonaiskilpailussa toiseksi yhteispistein 142.46. Kokonaiskilpailun kolmannelle sijalle nousi Helsingin Luistelijoiden Juulia Turkkila yhteispistein 140.26, sijoittuen vapaaohjelmakilpailussa toiseksi 96.77 pisteellä. Vapaaohjelmakilpailun kolmannelle sijalle luisteli Järvenpään Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen 93.13 pisteellä. Emmi sijoittui kokonaiskilpailussa neljänneksi 132.70 pisteellä.
Kokonaiskilpailun viidenneksi sijoittui Tapparan Jenni Saarinen 124.41 pisteellä ja kuudenneksi Tuusulan Luistelijoiden Liubov Efimenko 121.47 pisteellä.

SM-seniorimiesten kokonaiskilpailun voitti lyhytohjelmakilpailun voittanut ja vapaaohjelmakilpailussa toiselle sijalle 105.18 pisteellä sijoittunut Helsingfors Skridskoklubbia edustava Viktor Zubik yhteispistein 161.31. Kokonaiskilpailun toiselle sijalle nousi Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay 159.53 pisteellä sijoittuen vapaaohjelmakilpailussa ensimmäiseksi 109.26 pisteellä. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui vapaaohjelmasta 97.75 pistettä saanut Tapparan Tino Olenius 151.79 pisteellä ja neljänneksi Tapparan Juho Pirinen kokonaispistein 138.41.

SM-juniorityttöjen kokonaiskilpailun voitti Tapparan Petra Laakkonen 119.98 pisteellä. Toiseksi sijoittui Turun Riennon Taitoluistelun Sallianna Öztürk, 118.89 pistettä ja kolmanneksi Tapparan Ella Korpi, 115.18 pistettä. Neljännelle sijalle luisteli Espoon Jäätaitureiden Emma Niemi, 114.80 pisteellä, viidennelle sijalle Helsingin Luistelijoiden Oona Ounasvuori, 111.09 pisteellä, ja kuudennelle sijalle Tapparan Pinja Kallela, 108.65 pisteellä.

SM-junioripoikien kilpailussa Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila piti kärkisijan 122.06 pisteellä ja toiseksi sijoittui Kuopion Taitoluistelijoiden Kasperi Riihimäki 113.02 pisteellä.

SM-noviisipoikien Mikla Rasia saavutti kilpailussa kokonaispisteet 84.18.

Jäätanssikilpailussa SM-noviiseissa kilpailleet Helsingin Luistelijoiden Katrina Myntti- Mirko Niskanen saivat vapaatanssistaan 37.91 pistettä ja keräsivät kokonaispistesaldokseen 57.60. SM-junioreissa kilpailleet, myöskin Helsingin Luistelijoita edustavat, Kaisa Ukkonen – Antonio Viitanen saivat vapaatanssistaan 42.26 pistettä ja kokonaispisteitä 73.18.

_____________________________________________________________

Lyhytohjelmakilpailun tuloksia

Yksinluistelun ja jäätanssin 1. valintakilpailu on käynnistynyt Tampereella. Kilpailussa tavoitellaan paikkoja yksinluistelun ja jäätanssin SM-kilpailuihin.

Yksinluistelun SM-seniorinaisten kilpailua johtaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen Tapparan Anni Järvenpää 52.51 pisteellä, kakkossijaa pitää Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors 51.24 pistellä ja kolmannella sijalla on Tapparan Jenni Saarinen 48.79 pisteellä.

SM-seniorimiesten kisassa kärkipaikkaa pitää Helsingfors Skridskoklubin Viktor Zubik 56.13 pisteellä. Kakkossijalla on Tapparan Tino Olenius 54.04 pisteellä ja kolmossijalla Lahden Taitoluistelijoiden Roman Galay 50.27 pisteellä.

SM-juniorityttöjen kilpailussa kärkisijoja pitävät Turun Riennon Taitoluistelua edustava Sallianna Öztürk, 44.18 pistettä, Helsingin Luistelijoita edustava Oona Ounasvuori, 43.75 pistettä, ja Espoon Jäätaitureiden Emma Niemi, 43.00.

SM-junioripoikien kilpailua johtaa Mikkelin Luistelijoiden Lauri Lankila 44.22 pisteellä ja toisella sijalla on Kuopion Taitoluistelijoiden Kasperi Riihimäki 39.03 pisteellä.

Ainoana sarjansa edustajana SM-noviisipoikien kilpailuun osallistunut Mikla Rasia saavutti lyhytohjelmallaan 31.06 pistettä.

Jäätanssikilpailussa sekä SM-noviiseissa että -junioreissa kilpaili yksi pari. SM-junioreissa Kaisa Ukkonen – Antonio Viitanen saivat lyhyttanssistaan 30.92 pistettä ja SM-noviiseissa kilpailleet Katrina Myntti – Mirko Niskanen kuviotansseistaan yhteensä 19.69 pistettä.

__________________________________________________________________

Tapparan Taitoluistelijat järjestää yksinluistelun ja jäätanssin SM-senioreiden ja SM-junioreiden, yksinluistelun SM-noviisipoikien sekä jäätanssin ja pariluistelun SM-noviisien 1. valintakilpailun Hakametsän 2-hallissa 17.-18.10.2015.

Kilpailuun osallistuu 15 SM-senioria naisten sarjassa ja 4 miesten sarjassa. SM-juniorityttöjä nähdään kilpailemassa 41 ja -poikia 2, lisäksi SM-noviiseissa kilpailee 2 poikaa. Sekä jäätanssin SM-noviisien että -juniorien kilpailuun osallistuu yksi pari.