Uutiset

Pariluistelun maailmanmestaruuden vei Kiinan Wenjing Sui – Cong Han

Taitoluistelun MM-kilpailuissa Helsingissä ratkottiin tänään ensimmäinen mestaruus, kun pariluistelun voiton vei Kiinan Wenjing Sui – Cong Han pistein 232,06. Mestaruudesta käytiin tiukka kilpailu Saksan parin Aliona Savchenko – Bruno Massot kanssa. Saksalaiset jäivät niukasti hopealle pistein 230,30. Näin kiinalaispari kirkasti viime vuoden MM-hopeamitalinsa. Molemmat parit luistelivat omat ennätyspisteensä niin vapaaohjelmassa kuin kokonaispisteissä. Pronssille luistelivat Venäjän Evgenia Tarasova – Vladimir Morozov pistein 219,03.

Kiinalaiset Sui – Han esittivät intensiivisen kauniin vapaaohjelman, joka sisälsi huikean neloiskierreheiton. Harmittavasti Sui kaatui kolmoissalchowin, mikä ei kuitenkaan häirinnyt parin keskittymistä.

-Emme halua miettiä liikaa suoritusta, halusimme vain nauttia. Teimme myöhemmin ohjelmassa hyvän noston ja heittohypyn, joiden ansiosta nousimme voittoon, arveli Sui.

Saksalaisten koskettava vapaaohjelma hurmasi Hartwall Arenan yleisön. Savchenko – Massotin tavaramerkki on huikean korkeat kierre- ja pitkät heittohypyt. Valitettavasti molempien heittohyppyjen alastuloihin tuli pieniä epäpuhtauksia.

-Kauteen on mahtunut paljon vaikeuksia ja kovaa työtä, joten tänään oli hieno tunne onnistuneen ohjelman jälkeen, Massot iloitsi.

-Tänään olemme onnellisia, koska vielä kaksi viikkoa sitten olimme loukkaantuneita. Nyt katsomme eteenpäin, teemme lisää töitä ja pohdimme, miten voisimme olla parempia, Savchenko mietti.

Venäjän Tarasova – Morozov voitti tällä kaudella niin Euroopan mestaruuden kuin Grand Prix finaalin, mutta joutuivat tänään tyytymään kolmanteen sijaan. Parin neloiskierreheittoon tuli virhe, samoin kolmoisheittorittiin. Viime vuoden MM-kilpailujen viides sija vaihtui kuitenkin mitaliin.

-Eilen tapahtui pieni loukkaantuminen, joten olemme tyytyväisiä tämän päivän luisteluumme ja pronssimitaliin. Oli haastavaa pitää sijoitus lyhytohjelman jälkeen, Morozov kertoi.

Kahden edellisvuoden maailmanmestarit Kanadan Meagan Duhamel – Eric Radford jäi sijalle seitsemän. Parilla on takanaan vaikea kausi Radfordin loukkaantumisen vuoksi.

Suomen edustajat Emilia Simonen – Matthew Penasse karsiutuivat keskiviikkona luistellun lyhytohjelman jälkeen tämän päivän vapaaohjelmasta.

Taitoluistelun MM-kilpailut jatkuvat perjantaina jäätanssin lyhyttanssilla ja naisten vapaaohjelmalla.