Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes lyhytohjelmakilpailun voittoon

Synchro Tour Finland -lyhytohjelmakilpailu avasi muodostelmaluistelun kilpailukauden 13. lokakuuta 2024 Helsingin jäähallissa. Muodostelmaluistelun Synchro Tour Finland on viidestä osakilpailusta koostuva Suomen Taitoluisteluliiton ja sen jäsenseurojen järjestämä kilpailusarja SM-senioreille ja -junioreille.

Lyhytohjelmakilpailun voitti Helsingin Taitoluisteluklubia edustava hallitseva Suomen mestari ja MM-pronssimitalisti Helsinki Rockettes. Tunteikas Le Poéme – Laponie -lyhytohjelma soljui alusta loppuun onnistuneesti ja keräsi 74,77 pistettä. Valmentaja Kaisa Arrateig kertoi joukkueen esittäneen tänään laadukkaita elementtejä ja vahvaa tunnetta. Joukkueen kapteeni Eveliina Tikkinen kertoi joukkueen nauttineen jäällä.

– Avasimme kautemme viikko sitten Shanghai Trophyssa ja saimme vietyä ohjelmaa vielä viikossa eteenpäin, Tikkinen iloitsi suorituksen jälkeen.

Helsingin Jäähallissa nähtiin perinteisen vauhdikas ja energinen Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique, kun joukkue esitti nimeään kantavan This is Unique -lyhytohjelmansa. Suoritus palkittiin 71,76 pisteellä ja kilpailun toisella sijalla. Joukkueen valmentaja Mirjami Penttinen oli illan suoritukseen pääosin tyytyväinen, vaikka ohjelman tekniset pisteet jäivät tavoiteltua matalammaksi.

– Teimme liian erikoisen liikkuvan elementin ja menetimme siinä liikaa pisteitä – ei muuta kuin korjataan, Penttinen kommentoi.

Helsingin Luistelijoiden Marigold Ice Unity saavutti Song to My Star -lyhytohjelmallaan 70,14 pistettä ja kilpailun kolmannen sijan. Espoo Synchronized Skatersin Lumineers-joukkueen Farewell-ohjelma keräsi 67,52 pistettä.

Maailman parhaat muodostelmaluistelujoukkueet saapuvat huhtikuussa Helsinkiin, kun Suomi isännöi maailmanmestaruuskilpailuja 4.–5.4.2025. Kilpailu edustuspaikoista on tiukkaa, sillä vain kaksi suomalaisjoukkuetta pääsee kilpailemaan huhtikuussa kotiyleisön edessä. Lajin MM-kilpailut pidettiin edellisen kerran Suomessa keväällä 2019.

SM-junioreiden Synchro Tour Finland -lyhytohjelmakilpailun voitti hallitseva Suomen mestari Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro pistein 64,15. Toiseksi luisteli Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic 63,69 pisteellä. Kolmanneksi tiukassa kilpailussa sijoittui Helsingin Luistelijoiden Musketeers pistein 62,92.

Muodostelmaluistelijat jatkavat kilpailukauttaan marraskuun alussa ensimmäisessä SM-valintakilpailussa Jyväskylässä.