Kilpailutiedotteet

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kolmansia Unkarissa

Jäätanssiparimme Juulia Turkkila–Matthias Versluis ja Yuka Orihara–Juho Pirinen avasivat upeasti kilpailukautensa viikonloppuna Budapest Trophyssa Unkarissa. Turkkila–Versluis saavutti pronssia pistein 189,01 ja Orihara–Pirinen kiri kovakärkisen kilpailun neljänneksi pistein 178,50.  

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat valinneet tämän vuoden vapaatanssinsa teemaksi tangon ja intensiivinen tanssi nosti parin toiseksi vapaatanssiosuudessa.  
 
– Olemme tyytyväisiä kokonaistulokseen. Rytmitanssissa oli pientä varovaisuutta, emmekä päässeet ihan meidän omalle tasolle. Vapaatanssissa oli sitä vastoin vapautuneempi olo ja ohjelma oli kauden ensimmäiseksi kilpailuksi vahva, Turkkila summaa. 
 
Yuka Orihana ja Juho Pirinen ovat rakentaneet tämän vuoden vapaatanssinsa teeman ja musiikit Chorus Line -musikaalin pohjalta. Ohjelmassa korostuu koe-esiintymisten intensiivisyys, ja tunteikas draamankaari säilyy upeasti alusta loppuun.  
 
– Olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Rytmitanssin alku oli vähän tahmea, mutta paransimme loppua kohden. Vapaatanssi oli kokonaisuudessaan eheä, vaikka askelsarjojen tasot jäivät vielä vähän alhaisiksi näin kauden alussa. Saimme hyvää palautetta ohjelmistamme, ja nyt meillä on tiedossa kehityskohteet, Pirinen analysoi.  
 
Suomen kolmas jäätanssipari, Daniela Ivanitskiy–Matthew Sperry, oli 20:s pistein 121,94. 
 
Suntsev ja Jyrkinen kymmenen joukkoon 
 
Nykyään Tikkurilan Taitoluisteluklubia edustava Makar Suntsev oli Budapest Trophyn miesten kilpailussa mainiosti viides. Hän luisteli kokonaispisteet 194,62.  
 
– Olen tyytyväinen kilpailuun. Se oli minulle iso edistysaskel edellisestä kilpailusta erityisesti vapaaohjelman puolella. Ohjelmiin jäi vielä paljon parannettavaa ja kehitettävää, mutta tiedän mitä lähden työstämään harjoituksissa, Suntsev summasi. 
 
Janna Jyrkinen muutti Lappeenrannasta pääkaupunkiseudulle ja siirtyi Alisa Drein valmennukseen Espoon Taitoluisteluklubiin. Viime kaudella haasteita tuonut kasvupyrähdys on nyt takanapäin, ja Jyrkinen kertoo olevansa tyytyväinen alkukauden suorituksiinsa.  
 
– Minulla on hyvä fiilis kisata taas ja mennään pikkuhiljaa eteenpäin. 

Jyrkinen sijoittui Budapest Trophyssa naisten kilpailun kahdeksanneksi pistein 152,34. 
 
Tulokset  
Kilpailukalenteri


Suomen huippuluistelijat valmiina pian alkavaan Grand Prix -sarjaan 16.10.2024
Tuloksia: Junioreiden GP-sarja Kiinassa 14.10.2024